Min sjukdom

Jag har bipolär sjukdom, troligen typ två. För er som inte vet vad det innebär så är det att jag svänger i humöret. Vissa dagar kommer jag inte upp ur sängen för att jag känner mig så värdelös och ingen mening med livet. Jag vill vid sådana tillfällen straffa mig själv och har dålig impulskontroll vilket  lett till att jag haft två riktiga självmordsförsök. Jag har legat i respirator två gånger för att jag inte kunnat andas själv. Detta säger jag inte för att få medlidande utan vill bara skriva av mig. 

När man är bipolär har man två olika stadier, man är deprimerad eller överenergisk vilket man kan kalla manisk. Jag har inte så farliga maniska faser så jag gör dyra köp eller väldiga saker som får stora konsekvenser. Jag blir rastlös, svårt att sitta still. Städar,grejar, går ut, kommer på tusen saker jag måste fixa. 

De depressiva faserna gör att jag känner mig orkeslös och trött, ledsen, övergiven, rädd för att vara ensam.

Min bipoläritet kan svänga väldigt fort, faserna kan vara från timmar till dagar. Det svänger. Ibland är jag varken manisk eller deprimerad.

Det är svårt att inse att man har en psykisk sjukdom och jag är ju ändå samma människa som innan diagnosen men ändå. Jag vill kämpa och lära mig handskas med min impulskontroll, jag vill inte skada mig själv mer. 

Kommentarer
Postat av: MJ

Det var tråkigt. Men detta klarar du, som vilken människa som helst. ! : )

2014-11-15 @ 01:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0