Flytta

Ända sedan jag var säkert 15 har jag varit helt säker på att det är Karlstad jag vill bo i. Jag ville läsa här. Ingen annan stad fanns på kartan. Jag är född här, mamma och pappa läste här. Det är lagom långt bort. Direkt jag sökte kom jag in och jag flyttade. Jag trivs väldigt bra i Karlstad och i början minns jag hur stort och häftigt jag tyckte det var. Är man från en liten håla som Bengtsfors så kan man inte riktigt med att tycka annat. Jag har alltid trott att det är här jag kommer bo, skaffa hus och familj. Men just nu känner jag mig riktigt jävla trött på staden. Jag vill se nåt större. Jag saknar vissa saker. Jag vill kunna gå en hel eftermiddag på stan i mysiga små bakgator med fina caféer. Jag vill kunna gå i coola secondhander och hitta roliga matställen. Jag vill ha mer utbud av vissa butiker. Jag vill liksom ha den där känslan av att man kan gå till nästa butik och nästa om man inte hittar det man vill ha. Här i Karlstad har vi bara ett yttepytte centrum. Karlstad med en större köping hade ju varit perfekt.
-
Något annat som är trist är att allt känns så uppdelat här, men jag antar att det är så överallt. Om jag får drömma så vill jag flytta när jag är klar för att jag fått ett jobb. Bara det är inom skolan så är jag nöjd, det kan vara på förskola, fritids eller grundskola. Jag vill prova på att jobba och gärna åt Göteborgshållet.  Det känns som att Göteborg kanske kan leva upp till mina förväntningar? Även om jag vill ha den där känslan av en lite större stad så vill jag bo en bit utanför. I en liten förort för jag vill inte ha stress, jag vill ha tillgång till skog och lugnare kvarter. Detta är väl inte så mycket begärt? ;) Någon som vet det perfekta placet för mig eller?
-
Mycket möjligt att jag flyttar tillbaka till Karlstad igen men jag vill prova lite annat iallafall. Så får jag ju se var jag trivs. Men jag tror inte direkt det finns så många jobb här i Karlstad, möjligtvis lite vikariat. Men nej, Göteborg kommer det bli om drygt ett år :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0